Kliniğimizde kedi, köpek başta olmak üzere, kuş, balık ve egzotik hayvanlarınız için teşhis ve tedavi hizmeti vermekteyiz.
Tecrübeli hekim kadrosu, ekipman ve tıbbi cihazların yardımıyla dostlarınızın problemlerini gidermek için çalışmaktayız.
Rutin kontrollerde ya da istenmeyen hastalıklar veya acil durumlarda kliniğimize getirilen hastalar kapsamlı bir muayeneden geçirilip tedaviye başlanır. Bu aşamada hastanın hastalık geçmişini bilen kimselerin bilgilerine ihtiyaç duyulabilir.
İlk aşamadan sonra ileri tetkik yöntemlerine (röntgen, kan, idrar, dışkı tahlilleri vs.) başvurulabilir. Kliniğimizde teşhis ve tedavi hasta sahiplerini tedavinin her aşamasında bilgilendirilerek en son gelişmeler ışığında yapılmaktadır.
Dişi kedi ve köpekleri kısırlaştırmanın öncelikli yararı kızgınlık döneminin ömür boyu ortadan kalkmasıdır. Bir daha petiniz kanama dönemi geçirmeyecek ve çiftleşme isteği ortadan kalkacaktır. Dönemiyle ilgili davranış bozuklukları, sinirlilik, ısırma, rahatsız edici inlemeler ve ulumalar, evden kaçmalar ve söz dinlememek gibi strese neden olan bütün problemler ortadan kalkacaktır. Dönemine bağlı olarak görülebilen erkek hayvanların tacizleri, hoş olmayan cinsel hareketler, sık idrar yapma gibi problemler bitecektir.
Diğer dişi hayvanlarla yaşanan kavgalar azalacaktır. Zamansız ve değişik ırklarla çiftleşmeler olmayacaktır. Yavru bakma ve sahiplendirmenin zorlukları yaşanmayacaktır. Kısırlaştırılmış hayvanların eğitimi ve uyumluluğu, kısırlaştırılmayanlara göre çok daha iyi ve kolay olmaktadır. Sağlık açısından meme kanseri riski, kısırlaştırılmış petlerde kısırlaştırılmamış olanlara göre çok düşüktür. Yumurtalıklar ve rahim alındığından bunlara ait kist, kanser ve iltihaplanma gibi olası riskler ortadan kalkacaktır. Özellikle ileri yaştaki kısırlaştırılmamış dişi petlerde yumurtalık kanseri, rahim iltihapları tehlikeli ve sık karşılaşılan problemlerdir. Maddi açıdan bakıldığında kısırlaştırma operasyonu ekstra bir gider olarak düşünülebilir. Oysa daha sonra yapmanız muhtemel olan birçok harcamayı ortadan kaldırmaktadır.
Veteriner hekimlerin teşhis yöntemlerinden birisi de Görüntüleme adıyla özetlenen, hastanın çıplak gözle görülemeyecek dokularının çeşitli donanımlar kullanılarak gözlemlenebilir dokumanlar elde etme sürecidir. Rontgen, Ultrason ve Endoskopi bu alanda en yoğun kullanılan tekniklerdir.
Röntgen görüntüleme tekniği özellikle kemiklerde kırık, çatlak, çökme, tümör, kist, üreme, eklemlerde çıkık, arthritit, flap, bağırsaklarda yabancı cisim ve gaz düğümlenmeleri, idrar yollarında böbrekte kum, taş ve tıkanıklıklar, gebelikte yavru sayısı tespiti, solunum yolu hastalıklarının teşhisi, iltihaplanma, omurilik hastalıkları, kayma ve fıtık, diş hastalıkları, diş çürüğü, diş kanalı ve kökü hastalıkları, çeşitli kalp rahatsızlıkları, göğüs boşluğu hastalıkları gibi çok farklı hastalıkların teşhisinde önemli bir rol oynamaktadır. Bunlar ve bunlar gibi hastalıklar için gerekli olduğu her durumda teşhise yardımcı olması için kliniğimiz bünyesinde mevcut olan röntgen cihazı kullanılarak radyografi çekilmektedir. Röntgen çekiminden sonra çıkan radyografi sonucuna göre hasta sahibi detaylı bir şekilde bilgilendirilir ve uygulanması gereken tedavi anlatılır.
Kediler çok güçlü canlılar olsa da 9 canlı değillerdir. Onlar da bizim gibi hastalanırlar ve virüslerden , bakterilerden ciddi bir şekilde etkilenirler. Bazı virüs, bakteri türleri onlar için hayati bir tehdit kolaylıkla yaratabilir. Bunu engellemenin birincil yolu kedinizin sağlık ve bakımına gereken hassasiyeti göstermenizdir. Aşılama, kedinizin ve sizin sağlığınız için kritik önemdedir. Aşı, kedinizin ömrünü uzatır, bağışıklık sistemini güçlendirir, öldürücü ve tehlikeli hastalıklarla karşı koruma sağlar.
Köpeğiniz için hazırlanabilecek bir çok aşı programı olmasına karşın, veteriner hekiminiz köpeğinizi muayene ettikten sonra, genel durumuna göre en uygun aşı programını hazırlayarak size verecektir.
Aşılamaya getirilen köpekler mutlaka sağlıklı olmalıdır. Herhangi bir şekilde hastalık belirtisi gösteren (ishal, kusma, öksürük, ateş, iştahsızlık, halsizlik v.s.) köpekler mutlaka veteriner hekiminiz tarafından muayene edilmeli ve hastalıkları tamamen iyileştikten sonra aşıları yapılmalıdır.
Petlerde (Kedi, Köpek) çiftleşmeden sonra gebelik süresi ortalama 63 gündür. Gebelik dönemi anne ve fötus için düzenli takibin ve belirli desteklerin yapılması gereken bir süreçtir. Gebeliğin başlamasından itibaren annenin beslenme şeklinin düzenlenmesi gerekir. Gebelik süresince yavru ve annenin ultrasonografik ve genel muayenesinin yapılması sağlıklı bir doğum için önemlidir.
Bunun yanı sıra istenmeyen gebelik, erken doğum, rahim hastalıkları, tümöral oluşumlar durumunda ultrason, radyografi, kan ve hormonal testler, vajinal swap birçok problemin erken dönemde farkedilip tedavi edilmesine yardımcı olur.
Kedi ve köpekler deri ve tüy sağlığının korunması için düzenli olarak bakıma ihtiyaç duyarlar.
Bunun için tıraş, banyo ve tarama işlemleri yapılmalıdır. Kliniğimizde tecrübeli kuaför tarafından her türlü pet kuaför hizmeti verilmektedir. Makine tıraşı, makas tıraşı ve her türlü model orijinal tıraşlar, kedi tıraşı ve banyo yapılmaktadır. Gerektiğinde veteriner hekim kontrolünde ilaçlı banyo uygulamaları ve tırnak kesimi yapılmaktadır.
Her türlü evcil hayvan ilacı ve acil müdahale malzemeleri Kliniğimizde mevcut olup, kritik zamanlarda ihtiyaç duyulan ilaç ve malzemeler hazır bulunmaktadır.
Büyükbaş hayvan bakımında en iyi hizmeti bizden alabilmeniz için tüm hazırlıkları önceden yaparak bakım hizmetine çıkıyoruz.
Büyükbaş hayvanların doğum, aşılama, tohumlama ve her türlü bakım hizmetini güven içerisinde tamamlıyoruz.
Küçükbaş hayvan bakımında en iyi hizmeti bizden alabilmeniz için tüm hazırlıkları önceden yaparak bakım hizmetine çıkıyoruz.
Küçükbaş hayvanların doğum, aşılama, tohumlama ve her türlü bakım hizmetini güven içerisinde tamamlıyoruz.